piątek, 15 września 2017

Kakaowo-orzechowy krem jaglany!

Coś czuję, że takie chwile rozpusty będą mi towarzyszyć każdego zimowego poranka. Gładka kremowa kakaowo-orzechowa konsystencja, gdzieś pomiędzy chrupiące orzeszki... No i czego tu chcieć więcej? :D

Składniki:

  • 2 czubate łyżki mąki jaglanej (kasza jaglana zblendowana na mąkę)
  • 1 szklanka mleka (fajnie smakuje z migdałowym, ale może być zwykłe)
  • 1 łyżka erytrolu
  • 1 łyżka gorzkiego kakao
  • kilka kropel aromatu orzechowego
  • orzechy nerkowca
  • rodzynki


Przygotowanie:
Mleko gotujemy w rondelku, dodajemy erytrol, kakao, aromat. Następnie dosypujemy mąkę jaglaną cały czas mieszając składniki (tak jak w budyniu brak mieszania spowoduje gródki). Gotowy krem przelewamy do miseczki, dekorujemy nerkowcami i rodzynkami i jemy póki ciepłe.
Smacznego :)

6 komentarzy:

  1. Brzmi super! Na pewno wypróbuję, tymbardziej, że ostatnio kupiłam mąkę jaglaną i zastanawiałam się do czego jeszcze ją wykorzystać :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zdecydowanie polecam :) fajnie też smakuje w wersji kokosowej z dodaniem wiórek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super, akurat zaczął się weekend - koniecznie muszę to wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszny - taki gładki i aksamitny - rewelacja! :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam takie smaki - musi być pyszny! Zrobię i dam znać, jak mi wyszło!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...