sobota, 15 kwietnia 2017

Wesołych Świąt z faszerowanym jajkiem!

Moje kochane i kochani! 

Życzę wam spokojnych, radosnych i oczywiście smacznych świąt, hojnego zajączka i mokrego dyngusa. Pamiętajcie, każda z was jest wyjątkowa i ma w sobie niesamowitą siłę. Niektóre już ja odkryły inne może są w trakcie jej poznawania. 

Święta dla wielu z was są pewnie niesamowitym wyzwaniem, w końcu pełen stół, wzrok rodziny na to jak jesz, co jesz, ile jesz. Jest to wielka frustracja i moment, kiedy pokażesz, że możesz i jesteś w stanie pokonywać te słabości. To może być chwila gdzie uda Ci się przekroczyć tę granicę i weźmiesz kęs potrawy ze świątecznego stołu, który do tego czasu był dla Ciebie wyrokiem, lęku, strachu i głodówki przez następne kilka dni. 

Osoby nie zmagające się z zaburzeniami odżywiania, nie wyobrażają sobie nawet jak trudny jest to dla nas czas, co czujemy, o czym myślimy patrząc na kaloryczne dania, szukając wzrokiem na stole czegoś zjadliwego. 

Sama jestem przykładem osoby, która odmówi białej kiełbasy czy jajka z majonezem, ale za to próbuję przekonać innych to ciut zdrowszych rozwiązań :) 

Dlatego mam dla was świąteczną smaczną propozycję, która nie narusza naszego sumienia i nie wywoła żadnych niepożądanych stanów :)

Faszerowane jajka z suszonymi pomidorami i awokado 

Składniki:
2 jaja 
1 łyżka jogurtu greckiego
30 g suszonych pomidorów w oleju
1szt. awokado 
pieprz, sól

Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać, a następie przekroić na pół. Wyjąć żółtko i zmiksować na gładką masę wraz z suszonymi pomidorami, awokado, jogurtem, solą i pieprzem. Masą należy nafaszerować białka.

3 komentarze:

  1. Fajny przepis :) A jeżeli trenujesz polecam wzmacniać organizm poprzez picie zdrowej wody z filtra redox fitaqua - ta woda wzmacnia odporność działając antyoksydacyjne.

    OdpowiedzUsuń
  2. wczytałam się i powiem ci że jestem pod wrażeniem twojej przemiany! Brawo Ty! uwielbiam faszerowane jajeczka - u mnie akurat dziś były jajeczka faszerowane pastą drobiową, też super smakuje :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wydaje się, że o jajkach faszerowanych wiemy już wszystko i wszystkie możliwe wariacje. Jak bardzo się można pomylić bowiem Twój przepis jest bardzo wyjątkowy i pierwszy raz taką kombinację smaków widzę. Ku mojej radości świetną kombinację każdy produkt znam z osobna, ale nie pomyślałam, aby je połączyć razem - ale od dziś już wiem, że można ba wręcz trzeba, aby delektować się najsmaczniejszymi jajeczkami.

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...