piątek, 4 października 2013

Zakrapiany krem z cukinii

Delikatna w smaku smaczna zupka z aromatycznym dodatkiem w postaci sosu sojowego.
Jesień to czas idealny dla takich potraw, czy może ktoś z was preferuje coś innego ? :)
Składniki:
- 200g cukinii
- 400ml bulionu warzywnego
- vegeta naturalna
- sos sojowy

Przygotowanie:
Cukinię pokrojoną w kostkę gotujemy w bulionie przez 20 minut, doprawiamy vegetą oraz sosem sojowym. Nadmiar bulionu odlewamy do szklanki a cukinię blendujemy na gładki krem (jeśli jest zbyt gęsty dolewamy bulionu). Przed podaniem dodatkowo zakrapiamy zupę sosem sojowym.
Smacznego :)

9 komentarzy:

  1. Z cukinii? Tego u mnie jeszcze nie było! Może zrobię w ramach eksperymentu, choć moim ulubionym i tak pewnie pozostanie brokułowy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Te kropelki na wierzchu wyglądają genialnie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. z wielką chęcią zjadłabym taką zupę :) bardzo smacznie przyrządzona , a taka prosta do wykonania ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Kremy to zawsze pyszny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wizualnie - obleśne

    OdpowiedzUsuń
  6. zupy krem są najlepsze na takie ziemne jesienne dni <3

    OdpowiedzUsuń
  7. U mnie ostatnio prawie codziennie zupy krem... z marchewki, dyni, a z cukinii dawno nie jadłam! :)

    OdpowiedzUsuń
  8. O, uwielbiam wszystko, co zielone :D Świetna propozycja na rozgrzewający obiad!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...