sobota, 14 września 2013

A może by tak a'la Gyros ?

Moja wersja tradycyjnego gyrosa.
Składniki:
- 150g piersi z kurczaka
- 1 papryka czerwona
- 3 łyżki kukurydzy z puszki
- 2 średnie ogórki kiszone
- dwie spore garści pokrojonej kapusty pekińskiej
- łyżka przyprawy do gyrosa
- ketchup
Przygotowanie:
Mięso myjemy i kroimy w kostkę, wkładamy do naczynia i mieszamy z przyprawą do gyrosa i odstawiamy aby smak się 'wgryzł w kurczaka'. Paprykę, kapustę oraz ogórka kroimy w drobną kostkę dodajemy do tego kukurydzę. Mięso smażymy na patelni beztłuszczowej przez około 10 minut co jakiś czas przykrywając pokrywką żeby się poddusiło. Usmażone kawałki dodajemy do naszej sałatki i wszystko dokładnie mieszamy. Przy podaniu polewamy ją ketchupem.
Smacznego :)

6 komentarzy:

  1. pyszna wersja! szkoda, że nie mam wszystkich składników, bo chętnie zjadłabym dziś na obiad ;) następnym razem :D poza tym fajnie jest też taką sałatkę zabrać do szkoły :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam gyros! Na święta króluje w wersji na zimno jako sałatka, a na codzień jako obiad - to naprawdę pyszny dań^^:)

    OdpowiedzUsuń
  3. podoba mi się! ;) obserwuję ;)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...