- 150g twarogu półtłustego
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 1 jajko
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżeczki budyniu waniliowego
- pół łyżeczki aromatu waniliowego
- granola owocowa
- konfitura malinowa
Przygotowanie:
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Twaróg miksujemy wraz z łyżką jogurtu, miodem, żółtkiem jajka oraz aromatem waniliowym i proszkiem budyniowym tak aby masa była dość gładka. Następnie ubijamy białko na sztywną pianę i delikatnie łączymy je z masą twarogową. W oddzielnym naczynku kruszymy bardzo drobno granole ( zrobiłam to ubijaczką do ziemniaków ) i wykładamy ją dwa małe naczynka żaroodporne. Na wysypany "proszek" z granoli nakładamy łyżeczkę konfitury malinowej, następnie wylewamy masę twarogową. Żeby było bardziej malinowo jeszcze jedną łyżeczką konfitury zdobimy wierzch twarożku i wkładamy do piekarnika na około 25 min. Ważne aby nie wyjmować od razu serniczków z piekarnika bo zrobi się z nich naleśnik. Najlepiej smakują wystudzone, ale trudno odczekać więc wcinamy cieplutkie :)
Smacznego :)
Hmm, muszę zrobić :) Takie w środku tygodnia upieczone wieczorem, jedzone rano... To jest coś!
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie śniadaniowe serniczki :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie się prezentują, na pewno wypróbuję zaraz po świętach :)
OdpowiedzUsuńPodrzuć z jednego!:D
OdpowiedzUsuńJuż leci :D !
Usuńpodobają mi się pomysły na jednoporcjowe serniczki , właśnie są idealne na śniadanie czy deserek ;) pychotka !!
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają! :) Na pewno wypróbuję przepis :)
OdpowiedzUsuńTakie serniczki rządzą! Nic dodać nic ująć :)
OdpowiedzUsuńHohoho! Takie coś to ja poproszę, z miłą chęcią na słodki poranek:))
OdpowiedzUsuńsłodko, pysznie;)
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie robiłam takiego śniadaniowego serniczka, muszę niedługo wypróbować :)
OdpowiedzUsuńmmm... jak ja uwielbiam te małe serniczki ;)
OdpowiedzUsuńŚwietny sernik :) Ja czekam już na sernik babci w święta :)
OdpowiedzUsuńzapisuję przepis! Wygląda genialnie :)
OdpowiedzUsuńTo musiało być pyszne :)
OdpowiedzUsuńIdealny, nie tylko na sniadanie.
OdpowiedzUsuń