
Składniki:
- 3 łyżki mąki żytniej razowej
- 1 jajko
- około 4 łyżek wody gazowanej
- łyżeczka cukru waniliowego
- masło orzechowe
- nutella
- miód
Przygotowanie:
Żółtka oddzielamy od białek i białka ubijamy na sztywna pianę. Żółtko miksujemy z wodą i dodajemy do masy białka wraz z cukrem waniliowym całość miksujemy do połączenia się mas. Odkładamy na 15 min do lodówki. Smażymy na patelni posmarowanej oliwą z oliwek, pod przykryciem około 3 minuty z każdej strony.
SMACZNEGO !
A mleko? ;o
OdpowiedzUsuńWoda zamiast mleka? Interesujące. :)
OdpowiedzUsuńwow.. jak one pięknie wyglądają!
OdpowiedzUsuńNie ma mleka :D tylko woda gazowana :)
OdpowiedzUsuńWyglądają świetnie, ale ja zawsze robię na mleku ;)
OdpowiedzUsuńmniam , genialne placuszki , nie ma to jak puszyste placuchy *.*
OdpowiedzUsuńBez mleka? Ciekawa propozycja ;)
OdpowiedzUsuńile ciasta na jeden placek?
OdpowiedzUsuńTyle ile wylejesz na patelnie.
OdpowiedzUsuńHej :) mam do Ciebie prośbę. Kupiłam masę makową z bakaliami Bakalland i chciałabym z niej jutro zrobić ciasto, z tym że nie na bazie mąki, margaryny/masła, tylko taką lżejszą wersję. Mogłabyś mi powiedzieć z jakich składników najlepiej byłoby użyć?
OdpowiedzUsuńHej.Mam do was taka prośbę. Prowadzę bloga kulinarnego,ale nie takiego zwykłego. Założyłam blog kulinarny też po to,żeby wyjść z Pro Any.
OdpowiedzUsuńLicze,że wpadniecie do mnie i będziecie mnie wspierać ;)
To adres mojego bloga- http://lekko-pysznie-i-zdrowo.blogspot.de
Uwielbiam takie placuszkowe szaleństwo :D
OdpowiedzUsuńMmm, to może być dobre! Muszę wypróbować na jakieś leniwe śniadanie :P Pozdrowienia ;)
OdpowiedzUsuń