
Składniki:
- 2 jajka
- 1 czubata łyżka mąki
- łyżka mleka
- szczypta soli
- łyżeczka cukru trzcinowego
- 150g twarogu
- miód
- około 2 łyżki mleka (do twarogu)
- łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:
Białka ubijamy na sztywną pianę dodając łyżeczkę cukru i szczyptę soli. Oddzielnie żółtka ubijamy z mąką i łyżką mleka, do wcześniej ubitej piany dodajemy masę z żółtek i miksujemy do połączenia składników. Smażymy pod przykryciem na patelni wysmarowanej oliwą z oliwek ( używam do tego pędzelka ). Jedna strona 7 minut na najmniejszym gazie zaś druga około 5. W tym czasie możemy przygotować nasz twaróg, rozdrabiając go, dodając około 2 łyżek mleka ( więcej lub mniej zależy od konsystencji ), miód i cynamon. Podajemy posypane cynamonem i polane miodem :)
Pyszności :) Biszkoptowy omlet to mój ulubiony, a twarożek - zawsze wskazany! Jesienią szczególnie z cynamonem
OdpowiedzUsuńPyszne sa takie omlety, cynamon to moja ulubiona przyprawa na jesień ;)
OdpowiedzUsuńtaki biszkopt to coś pysznego i ten twarożek *-*
OdpowiedzUsuńOjacie, chcę go!
OdpowiedzUsuń