Składniki:
- 5 łyżek otrębów owsianych
- 2 łyżki otrębów pszennych
- jajko
- ciutkę proszku do pieczenia
Farsz:
- kilka plastrów cukini
- pół pomidora
- cebulka
- pół plastra sera żółtego
- pieprz
- czerwona papryka
- przyprawa shoarma
Przygotowanie:
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Składniki na ciasto do tarty mieszamy w misce i ugniatamy tworząc kulkę, ( ciasto nie będzie idealnie gładkie ) odstawiamy i kroimy warzywa w plastry. Następnie bierzemy małą foremkę do tarty lub inne naczynie żaroodporne i wylepiamy je naszym ciastem jednak uważamy żeby nie było za cienko bo tarta będzie się rozpadać. Teraz wykładamy nasze warzywa na tartę posypujemy przyprawami ewentualnie dodajemy łyżeczkę oliwy z oliwek i pieczemy około 20 minut :) Ja zjadłam ją z keczupem :)
O, dobry pomysł na obiad. :) Zapisuję!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie !
OdpowiedzUsuńJestem u Ciebie po raz pierwszy i ,. Zachwycam sie!
OdpowiedzUsuńta tarta i koniec smętów, to zdecydowanie dobry pomysł!:)))
OdpowiedzUsuńhmmm bardzo pomysłowe, wygląda tak pysznie, że aż burczy w brzuchu!
OdpowiedzUsuńmniam ,pyszna i zdrowa, chce kawałeczek !
OdpowiedzUsuńo jak pysznie
OdpowiedzUsuńNiesamowicie wygląda!
OdpowiedzUsuńjaki świetny obiadowy pomysł! coś czuję, że podobna tarta zagości u mnie w tym tygodniu:D
OdpowiedzUsuńŚwietny jednoosobowy obiad, musze kiedys wypróbować :)
OdpowiedzUsuńBardzo pomysłowe i lekkie danie ;)
OdpowiedzUsuńno no! taką porcją idzie się najeść :)
OdpowiedzUsuńi grunt to pozytywne nastawienie!
Lekkie, zdrowe i na pewno pyszne danie,a do tego smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuń