
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 170g cukru
- 250 ml mleka
- 80 ml oleju

- aromat waniliowy
- dżem malinowy
Przygotowanie:
Połączyć suche składniki ( mąka, proszek, soda, cukier ) w jednej misce zaś w drugiej połączyć mokre ( jajko, mleko, olej ) Następnie przelewamy jajko, mleko i olej do wcześniej wymieszanych suchych składników naszych babeczek. Miksujemy na gładką masę dodając pół łyżeczki aromatu waniliowego. na blasze rozkładamy papilotki i nagrzewamy piekarnik do 180 stopni. Rozlewamy ciasto do połowy papilotek na tę część nakładamy łyżeczkę dżemu i przykrywamy delikatnie masą ( mniej więcej 3/4 papilotki albo i mniej tylko żeby przykryć malinki ) pieczemy około 20 minut .
SMACZNEGO :)
Pychotka ! <3 Wszystko co malinowe zawsze jest cudne !
OdpowiedzUsuń