środa, 18 września 2013

Sałatka z pieczonym łososiem i kawiorem


Składniki:

- 100g pieczonego
łososia przepis
- 1 czerwona papryka
- garść ka[usty pekińskiej
- 10 zielonych oliwek
- 1 średni pomidor
- 3 łyżki kukurydzy z puszki
- sok z cytryny
- musztarda
- syrop z agawy
- łyżeczka kawioru

Przygotowanie:
Warzywa kroimy w kostkę i wkładamy do miski, łososia rozdrabniamy widelcem i dodajemy do powstałej sałatki skrapiając go sokiem z cytryny i sosem musztardowym z syropem z agawy. Na koniec zdobimy łyżeczką kawioru.
Smacznego :)

8 komentarzy:

  1. Do sałatek zawsze używałam wędzonego łososia, ale myślę, że Twój pomysł, żeby użyć pieczonego też muszę wykorzystać.

    OdpowiedzUsuń
  2. Takiego łososia jeszcze nie jadłam, ale pomysł pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. widzę łososia, widzę warzywa! innymi słowy, jest pysznie i jest zdrowo :) podobają mi się twoje smakowite przepisy :D tym bardziej że mogę zabrać takie danie np. do szkoły, gdy jestem w niej cały dzień ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. mmmm, uwielbiam łososia! moja ulubiona ryba :-)

    OdpowiedzUsuń
  5. łososia kocham, a kawioru nigdy nie jadłam, więc może czas to zmienić? :)

    OdpowiedzUsuń
  6. o moooje smaki <3 dziękuje za pomysł na kolacje ;P

    OdpowiedzUsuń
  7. O! To jest taka miseczka, że od razu pomyślałam, że to owsianka :D
    Az się ucieszyłam, że to sałatka!

    OdpowiedzUsuń
  8. Sałatka i jej prezencja wprost wyborne. :D Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...