Składniki:
- 100g pieczonego
łososia przepis
- 1 czerwona papryka
- garść ka[usty pekińskiej
- 10 zielonych oliwek
- 1 średni pomidor
- 3 łyżki kukurydzy z puszki
- sok z cytryny
- musztarda
- syrop z agawy
- łyżeczka kawioru
Przygotowanie:
Warzywa kroimy w kostkę i wkładamy do miski, łososia rozdrabniamy widelcem i dodajemy do powstałej sałatki skrapiając go sokiem z cytryny i sosem musztardowym z syropem z agawy. Na koniec zdobimy łyżeczką kawioru.
Smacznego :)
Do sałatek zawsze używałam wędzonego łososia, ale myślę, że Twój pomysł, żeby użyć pieczonego też muszę wykorzystać.
OdpowiedzUsuńTakiego łososia jeszcze nie jadłam, ale pomysł pyszny :)
OdpowiedzUsuńwidzę łososia, widzę warzywa! innymi słowy, jest pysznie i jest zdrowo :) podobają mi się twoje smakowite przepisy :D tym bardziej że mogę zabrać takie danie np. do szkoły, gdy jestem w niej cały dzień ;)
OdpowiedzUsuńmmmm, uwielbiam łososia! moja ulubiona ryba :-)
OdpowiedzUsuńłososia kocham, a kawioru nigdy nie jadłam, więc może czas to zmienić? :)
OdpowiedzUsuńo moooje smaki <3 dziękuje za pomysł na kolacje ;P
OdpowiedzUsuńO! To jest taka miseczka, że od razu pomyślałam, że to owsianka :D
OdpowiedzUsuńAz się ucieszyłam, że to sałatka!
Sałatka i jej prezencja wprost wyborne. :D Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń