Łosoś w takiej wersji stał się moją ulubioną potrawą, a to już mówi samo za siebie :)
Składniki:
- 200g świeżego łososia
- łyżka musztardy
- łyżka wody
- łyżka syropu z agawy
- łyżka sezamu
- sol morska
- cytryna
Przygotowanie:
Łososia myjemy i kładziemy na folii aluminiowej w naczyniu żaroodpornym posypując go solą morską. W filiżance przygotowujemy sos dodając musztardę, wodę, syrop z agawy oraz troszkę soku z cytryny, tak powstałym sosem smarujemy naszego łososia. Na koniec posypujemy go sezamem i zawijamy w folię. Pieczemy 15-20 min w temperaturze 200 stopni.
Smacznego :)
chętnie zjadłabym go na obiad ;) jeszcze z jakąś fajną lekką sałatką to już w ogóle raj ;)
OdpowiedzUsuńpasuje mi do tego fasolka szparagowa :) - losos to moja ulubiona ryba :)
OdpowiedzUsuńprzypomniałaś mi o fasolce ! Ale mi zrobiłaś ochotę :)
Usuńuwielbiam łososia w takiej marynacie, szczególnie z brokułami :)
OdpowiedzUsuńrewelacyjny obiadek, zdecydowanie mój smak :)
OdpowiedzUsuńSwietny ten sos! Syropu z agawy wprawdzie nie probowalam, ale mysle, ze i z miodem sie uda :)
OdpowiedzUsuńZ miodem również wychodzi przepyszne.
Usuńłosoś-jedna z najpyszniejszych ryb, a przyrządzona w ten sposób na pewno smakuje niesamowicie :)
OdpowiedzUsuńdodaję na listę do zrobienia! koniecznie muszę wypróbować:)
OdpowiedzUsuńŁososia kocham <3 Jestem pewna, że taki by mi posmakował !
OdpowiedzUsuńb\Bardzo apetycznie wygląda, a marynata super :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam łososia, a Twoja propozycja wydaje mi się smakowita!
OdpowiedzUsuńWspaniałe połączenie i wygląda cudownie z tym sezamem :)
OdpowiedzUsuńPieczony łosoś w sosie musztardowym zrobiony, zjedzony i na pewno po raz kolejny będzie przyrządzony :)
OdpowiedzUsuń