czwartek, 5 września 2013

Makaron sojowy z sosem pomidorowo-cukiniowym



Składniki:
- cukinia
- pomidor- pół puszki pomidorów w zalewie
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 cebula- łyżeczka przyprawy 5 smaków
- 60g makaronu sojowego
- łyżeczka oliwy z oliwek


Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wozie. Cebulkę, cukinię, pomidora kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na oliwie. Zalewamy całość pomidorami z puszki oraz dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawę 5 smaków. Gotujemy wszystko około 10 minut mieszamy z ugotowanym makaronem.
Smacznego :)

9 komentarzy:

  1. Mam dzisiaj bardzo podobny obiad, ale z ryżem. Chociaż wolałabym makaron... Zrobiłaś mi ogromną chęć na takie danie. Cukinia jest, pomidory są. Będzie jutro!

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawe jedzonko, połączenie smaków rewelacyjne. zabieram do wypróbowania:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie jadłam makaronu, ale reszta to moje smaki, więc na pewno kiedyś wypróbuję! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. właśnie zawsze jakoś chciałam spróbować ten makaron, muszę go poszukać w sklepie i spróbować tak smacznego i zdrowego dania :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie no, to zdecydowanie moje smaki :) Cukinia i pomidory to jedne z najsmaczniejszych warzyw, a sam makaron ryżowy ma bardzo przyjemny smak, który dobrze komponuje się z tego typu sosami. Jestem na tak!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ryżowy a sojowy to dwie różne rzeczy, a ja użyłam sojowego w tym przypadku. Myślę, że z ryżowym smakowałoby równie dobrze. :)

      Usuń
    2. Mi ten makaronrównież skojażył się z ryżowym, podobnie wygląda ;)

      Usuń
  6. Kolejna rzecz, która obowiązkowo wyląduje w moim koszyku na zakupy w najbliższym czasie :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...