Składniki:
- 170g płatków owsianych
- 10 g otrębów owsianych
- 10g siemię lniane
- 12g cynamonu
- 30 ml soku z pomarańczy
- 20g miodu
- 30g syropu z agawy
- 5g owoców goji
- 20g orzechów nerkowca
- 10g pistacji
Przygotowanie:
Wszystkie suche składniki mieszamy w misce. Sok z pomarańczy, miód oraz syrop z agawy podgrzewamy w garnuszku na niewielkim ogniu, przelewamy do miski z resztą składników i mieszamy dokładnie. Tak przygotowane płatki wysypujemy na blachę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 30 min ( mieszając co jakiś czas, ponieważ granola lubi się przypalać ). Pyszna aromatyczna i zdrowa granola, której jestem fanką w każdej wersji.
Dobrałaś chyba jeden z najlepszych składników do chrupiącej granoli - pomarańczka...:)
OdpowiedzUsuńJuż wiem czego w niej brakuje, żeby była idealna ! Groszków czekoladowych !
UsuńMuszę sobie taką przygotować :) samo zdrowie no i pychotka! <3
OdpowiedzUsuńco jak co, ale taka domowa granola musi być najpyszniejsza :) z orzechami najlepiej <3
OdpowiedzUsuńchrupiąca granola jest świetna na szybkie i pożywne śniadanie :)
OdpowiedzUsuńtaka pachnąca jesienią :) muszę w końcu zrobić domową wersję
OdpowiedzUsuńDomowe cudo, pycha :)
OdpowiedzUsuńmusi być pyszna! uwielbiam Twoje przepisy :D
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia, aż czuję ten pomarańczowy zapach :)
OdpowiedzUsuńMusi być przepyszna!!
Zdjęcia mimo woli przyciągają uwagę, pewnie zapach, smak także..Ahhh :D
OdpowiedzUsuńKilka pytań bez odpowiedzi, kilka pragnień i nadziei. Jak każdego obracającego się w sferze 'obsesja jedzenia'? A co ty sądzisz na ten temat? --> dzisiejsza-nadzieja.blogspot.com
Śliczne zdjęcia :) Bardzo mi się podobają. Czy możesz zdradzić jaki masz aparat i czy obrabiasz je w Lightroomie? To światło przypomina mi fotografie Moniki z http://gotujebolubi.blox.pl/ i zawsze zastanawiam się czy taki efekt to kwestia sprzętu, obróbki czy po prostu fajnego światła w pomieszczeniu?
OdpowiedzUsuń