czwartek, 29 sierpnia 2013

Krem z pieczonej papryki

Składniki:
- 3 czerwone papryki
- 500 ml bulionu warzywnego
- vegeta naturalna
- papryka ostra
- pestki dyni
- jogurt naturalny

Przygotowanie:
Papryki kroimy w paski i wkładamy na 20 min do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni mieszając je co jakiś czas. Upieczone papryki wrzucamy do bulionu przyprawiamy vegetą i ostra papryką gotując całość 10 min. Blendujemy na gładki krem i podajemy z łyżka jogurtu naturalnego oraz przyprażonymi pestkami dyni.
Smacznego :)

7 komentarzy:

  1. Kusi mnie taka zupa bardzo :) Chyba zrobię w najbliższym czasie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Krem z pomidorów, z warzyw... to znam. Z papryki nigdy nie robiłam, tym bardziej z pieczonej, a szkoda, bo na pewno by mi posmakowało, uwielbiam takie zupy. Sezon paprykowy nadchodzi, może się skuszę:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Zupy kojarzą mi się z długim czasem przygotowania... a tu szybko i krótko :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wręcz przeciwnie, jak dla mnie najprostsze najszybsze danie :D

      Usuń
  4. jaka piękna ... chcę ją zjeść! Natychmiast! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. wszelkiego rodzaju kremy uwielbiam! koniecznie muszę wypróbować i paprykową wersję, obowiązkowo na ostro :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Vegety (nawet naturalnej) unikam, zdecydowanie wole sol i pieprz. Ale zupe z pieczonej papryki uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...