- 3 jajka
- dwie kromki chleba
- łyżeczka masła
- wędlina
- szczypiorek
- vegeta naturalna ( 1 łyżeczka )
- rzodkiewka
* serek topiony
Przygotowanie:
- Wędlinę kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym masłem, smażymy do zarumienienia. W miseczce mieszamy jajka wraz z vegetą naturalną. Następnie zmniejszamy ogień na patelni w wylewamy masę jajeczną ciągle mieszając aż jajecznica się zetnie. W międzyczasie chlebek wkładamy do piekarnika aby zrobiły się z niego grzanki. Jajecznicę podajemy ze szczypiorkiem a chlebek z serkiem topionym i z rzodkiewką.
Jajecznice ostatnio akurat jadam dość często :)
OdpowiedzUsuńMniam :) Moja mama często robiła mi taką jajecznicę, kiedy byłam mała.
OdpowiedzUsuńuwielbiam jajecznice;)
OdpowiedzUsuńnie jadłam takiej jajecznicy chyba z rok albo i więcej, bardzo pyszna , na co ja czekam ! mniam ;d
OdpowiedzUsuńw międzyczasie* ;-)
OdpowiedzUsuńdziękuję za uwagę, poprawiam :)
UsuńNie ma za co ;-)
UsuńNajprostsze jedzenie jest bardzo często najlepsze!
OdpowiedzUsuńUwielbiam jajecznicę, bo jest smaczna i zdrowa (oraz dietetyczna! :).
smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ;d
OdpowiedzUsuńProsto i smacznie :) jajecznica kojarzy mi się z powolnymi porankami u babci, zawsze można ją tam było zjeść w niedzielę, taka miał tradycja :D
OdpowiedzUsuńDziś też sobie taką zaserwowałam ;) Pyszne, treściwe śniadanie!
OdpowiedzUsuńPrzejrzałam Twojego bloga - piękne zdjęcia :)
OdpowiedzUsuńA jajecznica.. Taka duża! Muszę w końcu robić porządną jajecznicę! Chociaż zdecydowanie wolę jajka na twardo^^
Bardzo ładne zdjęcia :) Lubie tak fajnie podane dania niestety mnie to nie wychodzi tak dobrze gdyż jestem facetem i często brakuje mi tego czegoś :) Nie wiem czy to jakiś estetyczny zmysł który mają tylko kobiety czy to kwestia charakteru w każdym razie tak ładnie nie potrafię sobie podawać posiłków :) A jajecznica z pomysłem bardzo fajne dodatki :) Najbardziej lubię to w tym daniu , że można tam ładować bardzo wiele dodatków :)
OdpowiedzUsuńJajecznicę na maśle uwielbiam, jest pyszna. I jeszcze te twoje dodatki, mniam.
OdpowiedzUsuń