sobota, 9 marca 2013

Koktajl bananowy z migdałami w miodzie !

Teraz należy mi się takie śniadanko ! Powoli zaczynam nowy etap żywieniowy :)

Składniki:
- 1/3 banana 
- pół kubeczka jogurtu naturalnego
- łyżeczka miodu
- cynamon
- 3 daktyle
- garść płatków migdałowych
- granola orzechowa


Przygotowanie:
Migdały prażymy na suchej patelni dodając łyżeczkę miodu oraz pokrojone daktyle, mieszamy do połączenia się miodu z daktylami i płatkami migdałowymi. Blendujemy banana z jogurtem i cynamonem. Do miseczki wsypujemy trochę granoli orzechowej polewamy ją koktajlem i na wierzch kładziemy miodową mieszankę :)
Smacznego!

11 komentarzy:

  1. mmm migdały w miodzie <3 banan *-* - super !

    OdpowiedzUsuń
  2. Nowy etap? Przy poprzednim problemy za srankiem były? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. migdały w miodzie - to coś wspaniałego :)

    OdpowiedzUsuń
  4. pol kubeczka jogurtu naturalnego, 1/3 banana, 3 daktyle.. nie za duzo? chyba przesadzasz z tymi ilosciami. zaloze sie ze kazdy by sie tym objadl max, nie ma opcji, na wypasie zdecydowanie. serio to chore

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Trzeba wziąć pod uwagę jeszcze ilość granoli jaka jem ;)

      Usuń
    2. Pewnie z kibelka nie wychodzisz :)

      Usuń
  5. wygląda świetnie, bardzo fajny pomysł :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...