czwartek, 17 stycznia 2013

pieczona pierś z kurczaka w warzywach

Bez kurczaka nie wyobrażam sobie życia !
Składniki:
- 150g piersi z kurczaka
- pół cebuli
- pół papryki
- 1/3 cukini
- pół kostki rosołowej
- łyżka oliwy z oliwek
- 1/3 szklanki wody

Przygotowanie:
Pierś i warzywa myjemy pod bieżącą wodą. W miseczce rozgniatamy kostkę dodając oliwę i wodę, następnie do tej mieszanki wkładamy nasza pierś. Warzywa kroimy na mniejsze kawałki. Do naczynia żaroodpornego przelewamy mieszankę i przekładamy pierś, dodajemy warzywa tak aby większość była zanurzona w wodzie z oliwa i kostką. Pieczemy około 30 min w temperaturze 200 stopni.
Smacznego !

4 komentarze:

  1. mmm kurczaczek , z warzywami , ależ to pyszne <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Przyznam, że też uwielbiam kurczaka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Gdybym sama wybierała mięso na obiad, to najczęściej byłby to właśnie kurczak :)

    OdpowiedzUsuń
  4. no-kurczak jest the best:) a warzywa do niego są wprost idealne ;))

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...