sobota, 19 stycznia 2013

kasza manna kokosowo-malinowa.

 Składniki:
- 3 łyżki kaszy manny 
- szklanka mleka
- łyżeczka miodu
- dwie łyżeczki syropu malinowego
- łyżka wiórków kokosowych
- kilka kropel aromatu waniliowego 

Przygotowanie:
Mleko wlac do garnuszka zostawiając mniej więcej 1/3 zawartości szklanki. Do tego wsypać kaszę mannę i dokładnie wymieszać. Do gotującego się mleka wlewamy strumyczkiem rozcieńczoną kaszę i energicznie mieszamy. Gotujemy wszystko około 5 minut w między czasie dodając aromat i miód. Przelewamy wszystko do miseczki posypujemy wiórkami i polewamy syropem malinowym.
Smacznego :)

8 komentarzy:

  1. Uwielbiam :) Idealne śniadanie albo podwieczorek.

    OdpowiedzUsuń
  2. Jadłam właśnie dzisiaj kaszę manną na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. kasza manna<3 jak dawno nie jadłam, trzeba teraz zrobić, no mus;D

    OdpowiedzUsuń
  4. też dziś jadłam mannę, ale z dynią :) i brzoskwinią

    OdpowiedzUsuń
  5. dobre i proste :) ja z kaszy manny robiłam dziś babeczki w syropie miodowo - granatowym :) też były dobre!

    OdpowiedzUsuń
  6. kasza manna w takiej wersji jak najbardziej - po prostu pychotka !

    OdpowiedzUsuń
  7. Ostatnio bym jadła ciągle mannę:D

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...