wtorek, 22 stycznia 2013

lekki rosołek

Rosół idealny na rozgrzanie i chorobę. Okres mamy zimowy więc pasuje do tego schematu :)
Składniki:
- 2 litry wody
- nóżka z kurczaka
- 3 marchewki
- 1 suszony grzybek (do smaku)
- łyżka naturalnej Vegety
- szczypta soli i pieprzu

Przygotowanie:
Nóżkę bez skóry gotujemy w wodzie przyprawionej vegetą  solą i pieprzem około 30 min. Po upływie około 15 minut wrzucamy grzybka oraz pokrojoną na mniejsze kawałki marchewkę. Woda zacznie nam odparowywać dlatego podlewamy reszte zupy woda przegotowaną. Całość gotujemy na małym gazie około 40 min.
Smacznego!

2 komentarze:

  1. No sezon chorobowy w pełni, więc wszelkie zupy byłyby jak najbardziej na miejscu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. mmm rosołek , najpyszniejszy , najzdrowszy i tak przyjemnie rozgrzewa w zimowe dni ;d

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...