poniedziałek, 10 lutego 2014

Spaghetti z tuńczykiem w sosie pomidorowym

Bardzo prosty i szybki obiad dla głodnych i zmarzniętych studentów wracających z uczelni o późnej porze :D
Składniki:
- puszka tuńczyka w zalewie
- szklanka soku pomidorowego lub krojonych pomidorów z puszki
- oregano
- sól
- pieprz
- makaron spaghetti durum

Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej widzie przez około 10 min. Tuńczyka wylewamy na patelnie, chwile podgrzewamy i dodajemy soku pomidorowego lub pomidory z puszki, doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Podgrzewamy na większym ogniu aby sok bądź zalewa odparowała i całość miała konsystencję sosu (około 15 min). Ugotowany makaron dodajemy na patelnię mieszamy z całością i podajemy.
Smacznego :)

7 komentarzy:

  1. bardzo lubię makaron z tuńczykiem, był moim podstawowym pożywieniem w czasie studiów ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. dobry pomysł na szybki obiad! a nawet bardzo dobry :) tak jeszcze tuńczyka nie próbowałam, ale myślę, że w najbliższym czasie wyląduje u mnie na obiad :D

    OdpowiedzUsuń
  3. znakomity pomysł na szybkie i dobre danie. dzięki, na pewno wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pychota! Z tuńczykiem jeszcze nigdy nie próbowałyśmy ;)
    http://fitdevangel.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  5. Dla zapracowanych, dla nie lubiących pichcenia i dla leniwych, a oczekujących kulinarnego sukcesu. Proste i dobre:)

    OdpowiedzUsuń
  6. Szybko, zgrabnie i pomidorowo:). Fajny obiadek, przez wielu bardzo lubiany:)!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...