wtorek, 7 stycznia 2014

Krem pomidorowy z marchewką i kukurydzą (wersja super gęsta i sycąca)

Przerwa w nauce ! A co najlepiej polepsza humor w chwilach załamania? DOBRE PAPU :) Dlatego na obiad funduje sobie pyszny krem pomidorowy w towarzystwie kukurydzy i marchewki.

Składniki:
- 2 pomidory
- 3 marchewki
- łyżka koncentratu pomidorowego
- łyżka vegety naturalnej
- dużo oregano ! (kopiasta łyżka)
- kilka kropel tabasco
- 3 łyżki kukurydzy
- sos sojowy

Przygotowanie:
Marchew kroimy w większą kostkę, a pomidory na ćwiartki. Wrzucamy na gotującą się wodę doprawiając oregano, vegetą, tabasco oraz koncentratem pomidorowym. Wszystko gotujemy przez około 30 min na większym gazie aby woda odparowała. Po tym czasie jeżeli woda została odlewamy ją do naczynka wraz z kilkoma łyżkami pokrojonej marchewki, resztę blendujemy na krem (aby uzyskać odpowiednią gęstość dolewamy wody z gotowania). Powstały krem podajemy z wcześniej odłożoną marchewką i kukurydzą, oblewając całość sosem sojowym. 
Smacznego !

2 komentarze:

  1. mój ulubiony to brokułowy, ale wszelkie inne smaki też lubię. tym bardziej mam ochotę wypróbować twoją propozycję :) miseczka pełna zdrowia!

    OdpowiedzUsuń
  2. daj przepis na rasowego stejka a nie takie pierdolenie o szopenie!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...