Delikatna w smaku smaczna zupka z aromatycznym dodatkiem w postaci sosu sojowego.
Jesień to czas idealny dla takich potraw, czy może ktoś z was preferuje coś innego ? :)
- 200g cukinii
- 400ml bulionu warzywnego
- vegeta naturalna
- sos sojowy
Przygotowanie:
Cukinię pokrojoną w kostkę gotujemy w bulionie przez 20 minut, doprawiamy vegetą oraz sosem sojowym. Nadmiar bulionu odlewamy do szklanki a cukinię blendujemy na gładki krem (jeśli jest zbyt gęsty dolewamy bulionu). Przed podaniem dodatkowo zakrapiamy zupę sosem sojowym.
Smacznego :)
Z cukinii? Tego u mnie jeszcze nie było! Może zrobię w ramach eksperymentu, choć moim ulubionym i tak pewnie pozostanie brokułowy :)
OdpowiedzUsuńTe kropelki na wierzchu wyglądają genialnie :)
OdpowiedzUsuńz wielką chęcią zjadłabym taką zupę :) bardzo smacznie przyrządzona , a taka prosta do wykonania ;)
OdpowiedzUsuńMój ukochany sos sojowy! <3
OdpowiedzUsuńKremy to zawsze pyszny pomysł :)
OdpowiedzUsuńwizualnie - obleśne
OdpowiedzUsuńzupy krem są najlepsze na takie ziemne jesienne dni <3
OdpowiedzUsuńU mnie ostatnio prawie codziennie zupy krem... z marchewki, dyni, a z cukinii dawno nie jadłam! :)
OdpowiedzUsuńO, uwielbiam wszystko, co zielone :D Świetna propozycja na rozgrzewający obiad!
OdpowiedzUsuń