wtorek, 10 września 2013

Cukinia i papryka gotowana w słodkiej zalewie.

Lekko smacznie i zdrowo.


Składniki:
- 1 cukinia
- 1 papryka czerwona
- 1 łyżka sezamu
-1 łyżka syropu z agawy
- 3 łyżki wody
- sól 
- pieprz
- 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa

Przygotowanie:
Warzywa kroimy w kostkę, w miseczce robimy zalewę mieszając wodę, syrop z agawy, sól, pieprz i przyprawę do gyrosa. To tak stworzonego roztworu wrzucamy warzywa dokładnie mieszając i odstawiamy je na godzinę do lodówki aby smaki się przegryzły. Po upływie godziny podsmażamy wszystko na patelni do miękkości warzyw. Dodatkowo prażymy sezam na suchej patelni i podajemy do gotowego dania.
Smacznego :)

6 komentarzy:

  1. Wygląda bardzo smacznie :) Na pewno się skuszę :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniałe smaki,doskonała propozycja,mniam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Sezonowo, kolorowo - i na pewno smacznie!

    OdpowiedzUsuń
  4. grasz w kolory :) lubię to! dodaję mi to dodatkowo pozytywnego nastroju kiedy jedzenie kolorowe, pyszne i zdrowe :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Wszystkie wariacje paprykowo-cukiniowe biorę w ciemno. Przepadam za tym duetem:)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...