środa, 10 kwietnia 2013

krem szpinakowy z prażonymi pestkami


Składniki:
- 3 kulki zamrożonego szpinaku
- łyżeczka czosnku granulowanego
- łyżka sosu sojowego
- łyżeczka vegety naturalnej
- sól 
- pieprz
- pestki słonecznika
- pestki dyni sezam

Przygotowanie:
Szpinak rozmrażamy w szklance wody gotując go na niewielkim ogniu, następnie go doprawiamy czosnkiem, vegetą, sola pieprzem i sosem sojowym. Całość gotujemy około 15 min i na koniec blendujemy na gładki krem. Pestki dyni, słonecznika oraz sezam prażymy na suchej patelni do zarumienienia.
Smacznego :)

11 komentarzy:

  1. Chętnie bym pokosztowała takiego kremu, kto wie, może dzięki niemu przekonałabym się szpinaku? :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Taka szybka i w dodatku nie wątpię, że smaczna :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo zdrową i smakowita propozycja :) Uwielbiam szpinak!

    OdpowiedzUsuń
  4. szpiankowy krem *-* mogę trochę ? uwielbiam takie zupki -krem <3

    OdpowiedzUsuń
  5. nie lubię szpinaku i na bank nie zrobię sobie owego kremu,ale chciałam powiedzieć,że wygląda to tak mrocznie i pięknie,ten zielony kolor aż wlewa mi się do żołądka.wykonanie extra ! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Zdjęcia wykadrowałabym inaczej ale sama aranżacja, kolory są bardzo miłe dla oka :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...