Składniki:
- 3 kulki zamrożonego szpinaku
- łyżeczka czosnku granulowanego
- łyżka sosu sojowego
- łyżeczka vegety naturalnej
- sól
- pieprz
- pestki słonecznika
- pestki dyni sezam
Przygotowanie:
Szpinak rozmrażamy w szklance wody gotując go na niewielkim ogniu, następnie go doprawiamy czosnkiem, vegetą, sola pieprzem i sosem sojowym. Całość gotujemy około 15 min i na koniec blendujemy na gładki krem. Pestki dyni, słonecznika oraz sezam prażymy na suchej patelni do zarumienienia.
Smacznego :)

Chętnie bym pokosztowała takiego kremu, kto wie, może dzięki niemu przekonałabym się szpinaku? :)
OdpowiedzUsuńTaka szybka i w dodatku nie wątpię, że smaczna :)
OdpowiedzUsuńBardzo zdrową i smakowita propozycja :) Uwielbiam szpinak!
OdpowiedzUsuńJaa też chcę taki!
OdpowiedzUsuńszpiankowy krem *-* mogę trochę ? uwielbiam takie zupki -krem <3
OdpowiedzUsuńWygląda fantastycznie!
OdpowiedzUsuńSmakuje jeszcze lepiej :)
Usuńapetycznie;)
OdpowiedzUsuńnie lubię szpinaku i na bank nie zrobię sobie owego kremu,ale chciałam powiedzieć,że wygląda to tak mrocznie i pięknie,ten zielony kolor aż wlewa mi się do żołądka.wykonanie extra ! :)
OdpowiedzUsuńnie lubie szpinaku niestety ;/
OdpowiedzUsuńZdjęcia wykadrowałabym inaczej ale sama aranżacja, kolory są bardzo miłe dla oka :)
OdpowiedzUsuń