czwartek, 14 lutego 2013

Waniliowa manna



Banalne, może nawet za banalne ale jakie dobre.

Składniki:
- szklanka mleka sojowego waniliowego
- 2 łyżki kaszy manny
- odrobina aromatu waniliowego
- miód/cukier wanilinowy 


Przygotowanie:
Z szklanki mleka odlewamy 1/4 mieszamy w niej mannę a resztę mleka gotujemy w rondelku.
Do gotującego mleka cienkim strumyczkiem dodajemy mannę energicznie mieszamy około 5 min do zgęstnienia. W miedzy czasie dodajemy miód lub cukier i aromat.
Smacznego!


15 komentarzy:

  1. uwielbiam zarówno waniliowe mleko sojowe, jak i manne bez zadnych dodatków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. strasznie malo jesz. mini porcje, lekkie rzeczy. jestes taka chuda, pewnie zaraz jeszcze chudsza.

    OdpowiedzUsuń
  3. manna , mleczko - smaki dzieciństwa ;D

    OdpowiedzUsuń
  4. pierwsze, na co zwróciłam uwagę na zdjęciu , to fakt , że Twoja miseczka , z racji tego , że jest tak ciemnego koloru (bakłażan?) jest idealna do robienia zdjęć 'parujących posiłków' :) świetnie to wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ciemny brąz, taka czekolada. Też to zauważyłam i zaczęłam wykorzystywać :)

      Usuń
    2. Mam taką samą, też muszę w takim razi eto wykorzystać! ;)

      Usuń
  5. Kocham to mleko <3 Mogłabym je pić bez końca :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam to mleko <3 Kaszka na nim wychodzi idealnie kremowa i aromatyczna.

    OdpowiedzUsuń
  7. Chyba rzadka ta kaszka? Poprzedni post - wydaje sie bardziej gęsta. A czy to jest duża poracja? Na kolację by się najadło?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Faktycznie poprzednia wyszła gęściejsza ale ja preferuję właśnie rzadszą. Ja się najadłam i to mi wystarczyło, na kolacje idealny pomysł. Można dodać orzeszki albo rodzynki wtedy fajnie się rozmiękną, lub daktyle które zmienią się w kleista masę :)

      Usuń
  8. banalne , bardzo banalne

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...