Banalne, może nawet za banalne ale jakie dobre.
- szklanka mleka sojowego waniliowego
- 2 łyżki kaszy manny
- odrobina aromatu waniliowego
- miód/cukier wanilinowy
Przygotowanie:
Z szklanki mleka odlewamy 1/4 mieszamy w niej mannę a resztę mleka gotujemy w rondelku.
Do gotującego mleka cienkim strumyczkiem dodajemy mannę energicznie mieszamy około 5 min do zgęstnienia. W miedzy czasie dodajemy miód lub cukier i aromat.
Smacznego!
Kocham to mleko!:D.
OdpowiedzUsuńnajlepsze !
Usuńuwielbiam zarówno waniliowe mleko sojowe, jak i manne bez zadnych dodatków :)
OdpowiedzUsuństrasznie malo jesz. mini porcje, lekkie rzeczy. jestes taka chuda, pewnie zaraz jeszcze chudsza.
OdpowiedzUsuńWbrew pozorom ostatnio przytyłam ;)
Usuńmanna , mleczko - smaki dzieciństwa ;D
OdpowiedzUsuńpierwsze, na co zwróciłam uwagę na zdjęciu , to fakt , że Twoja miseczka , z racji tego , że jest tak ciemnego koloru (bakłażan?) jest idealna do robienia zdjęć 'parujących posiłków' :) świetnie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńCiemny brąz, taka czekolada. Też to zauważyłam i zaczęłam wykorzystywać :)
UsuńMam taką samą, też muszę w takim razi eto wykorzystać! ;)
UsuńKocham to mleko <3 Mogłabym je pić bez końca :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam to mleko <3 Kaszka na nim wychodzi idealnie kremowa i aromatyczna.
OdpowiedzUsuńChyba rzadka ta kaszka? Poprzedni post - wydaje sie bardziej gęsta. A czy to jest duża poracja? Na kolację by się najadło?
OdpowiedzUsuńFaktycznie poprzednia wyszła gęściejsza ale ja preferuję właśnie rzadszą. Ja się najadłam i to mi wystarczyło, na kolacje idealny pomysł. Można dodać orzeszki albo rodzynki wtedy fajnie się rozmiękną, lub daktyle które zmienią się w kleista masę :)
Usuńuwielbiam <3
OdpowiedzUsuńbanalne , bardzo banalne
OdpowiedzUsuń