wtorek, 29 stycznia 2013

Domowa GRANOLA !

Miłośniczka granoli wszelkiego rodzaju. Cóż to za miłośniczka, która nie zrobiła własnej domowej granoli ! Oficjalnie nadrobiłam to dziś rano w akcie desperacji, kiedy zobaczyłam brak mojej pyszności w szafce. Opłciło się !
Szczerze mówiąc zrobiłam wszystko "na oko" a wykorzystałam do tego:
- płatki owsiane górskie
- siemię lniane
- płatki ryżowe
- wiórki kokosowe
- cynamon 
- pół bnana
- śliwki suszone
- mleczko kokosowe
- masło orzechowe
- miód

Przygotowanie:
Suche prodykty i przyprawy mieszamy w misce. Oddzielnie w garnuszku blendujemy banana z mleczkiem kokosowym, i wstawiamy mieszankę na mały ogień dodając miód i masło orzechowe, podgrzewamy całość aż do rozpuszczenia. Następnie przelewamy to do suchej mieszanki i dokładnie łączymy ze sobą wszystkie składniki. Przekładamy całość na blaszkę i wkładamy do piekarnika na około 30 min temperatura 200 stopni w między czasię mieszając aby się nie przypaliło.
Ja moja granolę wykorzystałam dziś na śniadanko do podgrzanego mleczka kokosowego z miodem i połówka banana oraz jagodami goji.

8 komentarzy:

  1. Taka domowa granola marzy mi się już od dawna:) Twoja wygląda na bardzo smaczną ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja swoją pierwsza granolę przypaliłam- po prostu o niej zapomniałam i od tego czasu nie próbowałam już jej robić ;) ale chcę znowu spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  3. mniam ,domowa granola ! teraz prawie każdy ją robi ,więc ja też muszę ! pycha <3

    OdpowiedzUsuń
  4. A wiesz, ze ja mam tak samo: uwielbiam granole, ale domowej jeszcze nie robilam. Wstyd! Pora nadrobic :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Kocham domową granolę, każdą! :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Domowa jakoś mi nie podchodzixd

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jedyna wada mojej to, że nie wyszły mi takie fajne kulki sklejone :D A poza tym niedociągnięciem jest naprawdę smaczna :)
      Może ktoś wie jak zrobić, żeby wyszły kulki :D?

      Usuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...