Składniki:

- jajko
- plasterek wędliny
- 2 plasterki pomidora
- 4 plasterki świeżego ogórka
- 4 paski papryki
- siemię lniane
na chlebek:
- 2 łyżki otrębów pszennych
- 3 łyżki otrębów owsianych
- jajko
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Składniki na chlebek mieszamy w miseczce ze sobą i na 4 minuty wkładamy do mikrofalówki o najwyższym stopniu. Jajko gotujemy na miękko, siemię zalewamy wodą. Kiedy chlebek nam się zrobi kładziemy na niego wędlinkę pomidora i ogórki.
Uwielbiam takie śniadania albo kolacje. :) Pyszne i proste.
OdpowiedzUsuńJuż dawno nie jadłam takiej normalnej kolacji, aż zrobiłam się głodna ;).
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam takiego z mikrofali chlebka;)
OdpowiedzUsuńpora spróbować :D
UsuńOtrębowy chlebek o jeden z nielicznych "dukanowych" przepisów które są naprawdę smaczne, pyszna kolacja ;)
OdpowiedzUsuńO! Otrębowy chlebek spróbuję na pewno! Lubiłam swego czasu ciasto z mikrofali, teraz jakoś nie przepadam, ale ten chleb może być fajny - szczególnie, gdy czasem otwieram chlebak, zionie tam pustką... ale nie! Są dwie kromki! Podnoszę, a one mają oczy... ZIELONE oczy... :D :D
OdpowiedzUsuńfany ten Twój chlebek!
OdpowiedzUsuńAle super przepis na chlebek! ;-))
OdpowiedzUsuń