
Składniki:
- 3 plastry wędzonego łososia
- garść płatków migdałowych
- 2 ogórki konserwowe
- 1 pomidor suszony
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka chrzanu
Przygotowanie:
Obtaczamy łososia w migdałach, rozgrzewamy patelnie ( ja mam ceramiczną i robię to bez tłuszczu, na zwykłej można polać łyżeczkę oliwy z oliwek ). Migdały nie przylepią się dobrze do łososia dlatego płaty kładziemy na rozgrzanej patelni i sypiemy na to płatki migdałowe aby się przyprażyły. Po 3 minutach łososia przekładamy na drugą stronę. Koniecznie zwracamy uwagę na migdały aby się nie przypaliły. W między czasie przygotowujemy sos chrzanowy, mieszając chrzan z jogurtem. Całość podajemy z ogórkami i suszonym pomidorkiem.
SMACZNEGO :)
jak w najlepszej restauracji!
OdpowiedzUsuńPyszności, i jak ładnie podane! :)
OdpowiedzUsuńNo ja się domyślam, że pyszne, łosoś i orzechy to genialne połączenie <3
OdpowiedzUsuńNigdy bym nie wpadla, ze mozna smazyc wedzonego lososia. Pieknie wyglada!
OdpowiedzUsuń