wtorek, 31 lipca 2012

smażony wędzony w migdałach

Po wczorajszym dniu jestem tak szczęśliwa, że zaszalałam i zrobiłam sobie mega wykwintny i pyszny obiad nie oszczędzając na kaloriach <3. Istne niebo w gębie, wychodzę więc to mój jedyny komentarz :)

Składniki:

- 3 plastry wędzonego łososia
- garść płatków migdałowych
- 2 ogórki konserwowe
- 1 pomidor suszony
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka chrzanu

Przygotowanie:

Obtaczamy łososia w migdałach, rozgrzewamy patelnie ( ja mam ceramiczną i robię to bez tłuszczu, na zwykłej można polać łyżeczkę oliwy z oliwek ). Migdały nie przylepią się dobrze do łososia dlatego płaty kładziemy na rozgrzanej patelni i sypiemy na to płatki migdałowe aby się przyprażyły. Po 3 minutach łososia przekładamy na drugą stronę. Koniecznie zwracamy uwagę na migdały aby się nie przypaliły. W między czasie przygotowujemy sos chrzanowy, mieszając chrzan z jogurtem. Całość podajemy z ogórkami i suszonym pomidorkiem.



SMACZNEGO :)

4 komentarze:

  1. jak w najlepszej restauracji!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności, i jak ładnie podane! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. No ja się domyślam, że pyszne, łosoś i orzechy to genialne połączenie <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Nigdy bym nie wpadla, ze mozna smazyc wedzonego lososia. Pieknie wyglada!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...