
- śmietana kremówka 36%
- serek mascarpone
- świeże jagody
- wisienka
-cukier
Przygotowanie:
Ilości wszystkich składników zależą tylko i wyłącznie od waszej ochoty :D. Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy cukier, kiedy połączy się dokładnie ze śmietanką dodajemy mascarpone. Całość dobrze łączymy i wkładamy do zamrażarki na około 2 h. Gdy lody są gotowe, część z nich blendujemy razem z jagodami na lodowy koktajl. Wlewamy do kieliszka i na górę kładziemy gałkę lub gałki lodowe, polewając je rozpuszczoną (w kąpieli wodnej) resztą masy śmietankowej . Do ozdoby wisienka.
Gotowe, smacznego :)
Truskawki w przepisach kulinarnych ustępują już miejsca jagodom, w końcu jakaś odmiana :-)
OdpowiedzUsuńAleż tu sympatycznie! :)
OdpowiedzUsuńobserwuję!
pyszności :)
OdpowiedzUsuńFantastyczny deser! A jagodom mowie zdecydowane "tak" :)
OdpowiedzUsuńale śliczny puchar pełen witamin
OdpowiedzUsuńps: ale super nagłówek!