Składniki:
- 2 czubate łyżki mąki jaglanej (kasza jaglana zblendowana na mąkę)
- 1 szklanka mleka (fajnie smakuje z migdałowym, ale może być zwykłe)
- 1 łyżka erytrolu
- 1 łyżka gorzkiego kakao
- kilka kropel aromatu orzechowego
- orzechy nerkowca
- rodzynki
Przygotowanie:
Mleko gotujemy w rondelku, dodajemy erytrol, kakao, aromat. Następnie dosypujemy mąkę jaglaną cały czas mieszając składniki (tak jak w budyniu brak mieszania spowoduje gródki). Gotowy krem przelewamy do miseczki, dekorujemy nerkowcami i rodzynkami i jemy póki ciepłe.
Smacznego :)
Brzmi super! Na pewno wypróbuję, tymbardziej, że ostatnio kupiłam mąkę jaglaną i zastanawiałam się do czego jeszcze ją wykorzystać :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie polecam :) fajnie też smakuje w wersji kokosowej z dodaniem wiórek :)
OdpowiedzUsuńSuper, akurat zaczął się weekend - koniecznie muszę to wypróbować :)
OdpowiedzUsuńPyszny - taki gładki i aksamitny - rewelacja! :-)
OdpowiedzUsuńLekarstwo na zimę :)
UsuńUwielbiam takie smaki - musi być pyszny! Zrobię i dam znać, jak mi wyszło!
OdpowiedzUsuń