poniedziałek, 2 marca 2015

Krem bananowo-kakaowy z truskawkami i jagodami goji

Gdy dopada nas chęć na coś mocno czekoladowego a zarazem zdrowego i sycącego, proponuję wersję zmrożonego kremu bananowo-kakaowego z dodatkiem truskawek i jagód goji. Oczywiście nie obędzie się bez kopiastej łyżki masła orzechowego, także szykujcie blendery !
Składniki:
- banan
- 5 dużych truskawek
- 2 łyżeczki gorzkiego kakao
- garść jagód goji
- 3 łyżeczki masła orzechowego
* genialnie smakuje z granolą czekoladową

Przygotowanie:
Banana blendujemy z kakao, truskawki kroimy w kostkę i dodajemy do powstałego kremu. Całość wkładamy do zamrażarki na około godzinkę. Po upływie tego czasu wyciągamy krem z zamrażarki dodajemy jagody goji, granolę i zajadamy ze smakiem od czasu do czasu sięgając po masło orzechowe bo na jednej łyżeczce się nie obejdzie.
Smacznego :)

8 komentarzy:

  1. dopada nas chęć na coś słodkiego a tutaj przepis na który trzba czekać az godzinę?
    słabo :D
    ale sam przepis brzmi smacznie ;)
    Ania

    OdpowiedzUsuń
  2. proste, smaczne, szybkie! na pewno dodaje energii i zdrowia :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ojeej, dodanie tu masła orzechowego to była wspaniała decyzja. Taka zdrowa nutella! ;3

    OdpowiedzUsuń
  4. cudowny, pełnowartościowy krem!

    OdpowiedzUsuń
  5. Ale smakowicie wygląda, mniam! Wstyd się przyznać, jeszcze nigdy nie próbowałam jagód goji, chyba ten wpis mnie zmotywuje :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Brzmi i wygląda bardzo smakowicie! Lecę po składniki :D!

    OdpowiedzUsuń
  7. Nigdy nie jadłam jagodów goji :)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...