Gdy dopada nas chęć na coś mocno czekoladowego a zarazem zdrowego i sycącego, proponuję wersję zmrożonego kremu bananowo-kakaowego z dodatkiem truskawek i jagód goji. Oczywiście nie obędzie się bez kopiastej łyżki masła orzechowego, także szykujcie blendery !
Składniki:
- banan
- 5 dużych truskawek
- 2 łyżeczki gorzkiego kakao
- garść jagód goji
- 3 łyżeczki masła orzechowego
* genialnie smakuje z granolą czekoladową
Przygotowanie:
Banana blendujemy z kakao, truskawki kroimy w kostkę i dodajemy do powstałego kremu. Całość wkładamy do zamrażarki na około godzinkę. Po upływie tego czasu wyciągamy krem z zamrażarki dodajemy jagody goji, granolę i zajadamy ze smakiem od czasu do czasu sięgając po masło orzechowe bo na jednej łyżeczce się nie obejdzie.
Smacznego :)
dopada nas chęć na coś słodkiego a tutaj przepis na który trzba czekać az godzinę?
OdpowiedzUsuńsłabo :D
ale sam przepis brzmi smacznie ;)
Ania
proste, smaczne, szybkie! na pewno dodaje energii i zdrowia :)
OdpowiedzUsuńOjeej, dodanie tu masła orzechowego to była wspaniała decyzja. Taka zdrowa nutella! ;3
OdpowiedzUsuńcudowny, pełnowartościowy krem!
OdpowiedzUsuńAle smakowicie wygląda, mniam! Wstyd się przyznać, jeszcze nigdy nie próbowałam jagód goji, chyba ten wpis mnie zmotywuje :)
OdpowiedzUsuńBrzmi i wygląda bardzo smakowicie! Lecę po składniki :D!
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam jagodów goji :)
OdpowiedzUsuńJagody goji z płatkami, bardzo dobry zdrowy przepis.
OdpowiedzUsuń