czwartek, 7 lutego 2013

kasza jaglana z pomidorami i tuńczykiem

Składniki:
- 2 łyżki kaszy jaglanej
- niecała szklanka wody
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- zalewa z puszki po pomidorach ( około 3 łyżki _
- 2 pomidory z zalewy
- oregano
- sól morska
- pieprz

Przygotowanie:
Kaszę płuczemy w zimnej wodzie następnie zalewamy wrzątkiem i przecedzamy. Wrzucamy do gotującej sią wody ( szklanka ) na około 20 min. Po upływie tego czasu wrzucamy kaszę na patelnie dodajemy tuńczyka i pomidory z zalewą. Przyprawiamy oregano, solą i pieprzem. Podgrzewamy około 5 minut.
Smacznego !

6 komentarzy:

  1. Pysznie to wygląda :) Musisz lubieć gotować ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Już od tak dawna jem tę kaszę na słodko, że zupełnie zapomniałam o jej wytrawnej wersji ;) A przecież wcale nie jest gorsza!

    OdpowiedzUsuń
  3. na pewno pychotka! skopiuje przepis i któregoś dnia na pewno wykorzystam!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie dania to najlepszy sposób na w miarę szybki obiad! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. bardzo smacznie podana kasza - na wytrawnie jeszcze nie jadłam ,ale te dodatki są pycha !

    OdpowiedzUsuń
  6. ja dodałam także cebulę i paprykę :) kasza jaglana jest cudowna! Nie dość, że zdrowa to jeszcze można ją podać na 1000 sposobów ;)

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...