Składniki:
- 2 łyżki kaszy jaglanej
- niecała szklanka wody
- puszka tuńczyka w sosie własnym
- zalewa z puszki po pomidorach ( około 3 łyżki _
- 2 pomidory z zalewy
- oregano
- sól morska
- pieprz
Przygotowanie:
Kaszę płuczemy w zimnej wodzie następnie zalewamy wrzątkiem i przecedzamy. Wrzucamy do gotującej sią wody ( szklanka ) na około 20 min. Po upływie tego czasu wrzucamy kaszę na patelnie dodajemy tuńczyka i pomidory z zalewą. Przyprawiamy oregano, solą i pieprzem. Podgrzewamy około 5 minut.
Smacznego !

Pysznie to wygląda :) Musisz lubieć gotować ;D
OdpowiedzUsuńJuż od tak dawna jem tę kaszę na słodko, że zupełnie zapomniałam o jej wytrawnej wersji ;) A przecież wcale nie jest gorsza!
OdpowiedzUsuńna pewno pychotka! skopiuje przepis i któregoś dnia na pewno wykorzystam!:)
OdpowiedzUsuńTakie dania to najlepszy sposób na w miarę szybki obiad! :)
OdpowiedzUsuńbardzo smacznie podana kasza - na wytrawnie jeszcze nie jadłam ,ale te dodatki są pycha !
OdpowiedzUsuńja dodałam także cebulę i paprykę :) kasza jaglana jest cudowna! Nie dość, że zdrowa to jeszcze można ją podać na 1000 sposobów ;)
OdpowiedzUsuń