Moja wersja dzisiejszego makaronu będzie nieco inna, ponieważ nie miałam co zrobić z makaronem sojowym, który został mi z poprzedniego dnia :D Ale muszę przyznać, że wyszło pyszne.

- makaron sojowy
- twaróg
- mleko
- cynamon
- miód
- orzechy
- słonecznik
Przygotowanie:
Makaron gotujemy do miękkości ( ja miałam już ugotowany wiec go lekko podsmażyłam na mleku ). W miseczce łączymy twaróg z mlekiem aby masa była połączona w fajną masę, dodajemy miód i cynamon.
Makaron do miseczki lub na talerz i polewamy twarogiem posypujemy słonecznikiem i dodajemy orzechy.
Jak pewnie zdążyliście zauważyć nie podaje dokładnych proporcji ponieważ w takich potrawach ilości składników zależą tylko i wyłącznie od waszego apetytu. Ktoś może woleć bardziej słodkie to dodaje więcej miodu, ktoś inny więcej twarogu a jeszcze trzeci woli więcej makaronu :)
Smacznego !
Ja jadłam bez cynamonu, a z cukrem :)
OdpowiedzUsuńMogłabym ciagle wracać do Twojej wersji, która sprobowalam nie tak dawno^^
idealne na zimę:)
OdpowiedzUsuńO jeej, aż mi zapachniało taki makaronem! *-*
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam sojowego. Świetnie to wygląda :)
OdpowiedzUsuńTradycyjne smaki w niecodziennym wydaniu, podoba mi się ;) a połączenie orzechów, miodu i cynamonu jest zdecydowanie jednym z moich ulubionych ;D
OdpowiedzUsuń