Składniki:
- 250 ml mleka
- 2 łyżki kakao o obniżonej zawartości cukru
- łyżeczka miodu
- ekstrakt waniliowy
- do ozdoby cukierek michałek
- kilka kostek mlecznej czekolady
Przygotowanie:
Mleko gotujemy w małym garnuszku dodając kakao, miód i ekstrakt waniliowy. Gotowe !
jeżeli chcemy zagęścić naszą czekoladę można dodać ciutkę budyniu czekoladowego, a jeżeli chcemy żeby była bardziej czekoladowa kruszymy kawałki czekolady z tabliczki. :)
Smacznego.
Uwielbiam goraca czekolade :) Najbardziej w wersji "na bogato", czyli z odrobina slodkiej smietanki, ale i twoja wersja bardzo mi sie podoba!
OdpowiedzUsuńNo to ja się wpraszam na taką czekoladę ;).
OdpowiedzUsuńzapraszam :D
UsuńA ja bardzo chętnie spróbowałabym też w gęstej wersji białej, np. z kokosem i suszonymi morelami :)
OdpowiedzUsuń