poniedziałek, 3 lutego 2014

Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i fetą

Po 5 tygodniach wolnego dziś spędziłam pierwszy dzień na uczelni. Oficjalnie mogę powiedzieć, że jest DRAMAT. Plan beznadziejny, nie ma nawet kiedy spokojnie zjeść... :( Szybki obiad po powrocie o 20:00 w postaci makaronu ze szpinakiem i fetą troszkę poprawił humor ale obawiam się, że to nie wystarczy.
Składniki:
- 30g makaronu pełnoziarnistego
- paczka mrożonego szpinaku
- 60g sera feta chudego
sos sojowy
- sól
- pieprz
- 1/3 szklanki leka sojowego

Przygotowanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Szpinak rozmrażamy na patelni gotując go w mleku doprawiając sola pieprzem oraz sosem sojowym do momentu odparowania mleka. Ugotowany makaron mieszamy ze szpinakiem podajemy z pokruszona fetą na wierzchu. 
Smacznego :)

11 komentarzy:

  1. akurat to połączenie bardzo przypadło mi go gustu w naleśnikach :)
    powodzenia! może znajdzie się jakaś chwila na spokojny posiłek i wytchnienie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Co to jest 30g makaronu?!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wystarczająca ilość, która zaspokaja mój głód.

      Usuń
  3. to Ty już masz zaczęłaś 2 semestr? gdzie studiujesz? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Turystyka i rekreacja na Uniwersytecie Łódzkim. Nasz kierunek jako jedyny jest podzielony na trymestry, ponieważ mamy dodatkowo zajęcia terenowe jako ten trzeci semestr. Przez to mamy krócej zajęcia i zaczynamy wcześniej sesje, dlatego jestem już dawno po :)

      Usuń
  4. Hej
    Zawsze mnie zastanawia w blogach kulinarnych czy po napisaniu w przepisie np. "30 g makaronu" chodzi o wagę surową czy już po ugotowaniu?
    Pozdrawiam i życzę wytrwałości na studiach!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W moim przypadku chodzi o wagę makaronu przed ugotowaniem, ale każdy może inaczej to interpretować.
      Serdecznie dziękuję :)

      Usuń
  5. Bardzo podobne danie dziś jadłam:)
    Pozdrowienia ciepłe!

    OdpowiedzUsuń

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...