Pakuje się, nie mieszczę w walizkę, cieszę się, wariuję i jaram się !!!
A tym czasem łosoś na stole
Składniki:
- kawałek świeżego łososia
- płatki migdałowe
- sok z połowy cytryny+druga połówka do podania
- sól morska
Przygotowanie:
Łososia układamy w naczyniu żaroodpornym na dużym kawałku folii aluminiowej (tak aby później go szczelnie zawinąć). Następnie wyciskamy na łososia sok z połówki cytryny i oprószamy solą morską. Migdały prażmy na suchej patelni ze sporym dodatkiem soli morskiej i obsypujemy nimi łososia. Całość zawijamy szczelnie i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 30 min.
Podajemy z cytryną i kolejną porcją przyprażonych wcześniej migdałów oraz możemy również dodatkowo posypać odrobiną soli dla smaku.
Smacznego!
( Zdjęcia komórkowe )
łosoś jest świetną zdrową rybą i jak tylko mam okazję to robię na obiad ;) fajny pomysł z migdałami, chętnie się zainspiruję ;*
OdpowiedzUsuńŁosoś na stole dla spokoju i wytchnienia, żeby zjeść bez pośpiechu:p
OdpowiedzUsuńUdanego wypadu, oczysć umysł z wszystkich myśl i baw się dobrze:*
Ej, też jedziesz do przyjaciółki do Gdańska? Piątka :D Ja równo za tydzień :)
OdpowiedzUsuńA łososia uwielbiam.
No dokładnie ! :d ale wracam koło 2 lipca pewnie.
UsuńZ migdałami bardzo lubię! ;)
OdpowiedzUsuńW takim razie słonecznej pogody życzę i udanej zabawy! ;*
super:) łosoś z migdałami musiał być świetny:) miłego wyjazdu :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam połączenie łososia i migdałów, genialny obiad
OdpowiedzUsuńUdanego wyjazdu! :)
Gdansk jest boski - wiem, co mowie, to moje rodzinne miasto :)
OdpowiedzUsuńA losos pyszny!
Dawno nie jadłam łososia, a ten zdecydowanie zachęca do zmiany tego stanu :)
OdpowiedzUsuńno to się mijamy, bo ja z Gdanska wyjechałam :P
OdpowiedzUsuńKocham łososia ♥ Nie jadłam go nigdy z migdałami wiec wykorzystam przepis :)
OdpowiedzUsuń